utorak, 1. studenoga 2011.

Sogan dolma

By Sabina   Posted at  11/01/2011 08:49:00 PM   sogan No comments




Vrijeme pripreme: 30 min

Sastojci:

• 1 kg vecih glavica luka,
• 40 dkg mijesanog mljevenog mesa,
• 10 dkg rize,
• 5 dkg mrkve,
• 5 dkg celera
• 2 dl povlake,
• biber limun,
• aleva paprika,
• so.


Priprema:

Ocistite luk zasjecite svaku glavicu pri vrhu. Kuhajte nekoliko minuta.Ocjedite ga i stavite da se ohladi. U meduvremenu pripremite nadjev.

Mesu dodajte isjeckanu mrkvu, celer, rizu, so i biber. Izmjesajte i punite luk. Prvi sloj luka bacite, srednji koristite kao podlogu, a ostalo punite. Punite lukove, slozite, pospite alevom paprikom, kuhajte prvo na jakoj a kasnije na slabijoj vatri.

Pri serviranju prelite povlakomili limunovim sokom.

0 komentari:

Back to top ↑
Pratite nas putem mail-a

count your web 

visitors with GoStats
© 2013 Sve sto je ukusno. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.