nedjelja, 27. studenoga 2011.

Maslanica sa umakom od gljiva

By Sabina   Posted at  11/27/2011 10:13:00 AM   umak No comments


Sastojci:

-1kg brašna,
-1 paketića suhog kvasca,
-2 kašičice soli,
-malo šečera,
-1 jaje,
-mlijeko po potrebi,
-600g pilećih fileta,
-250 gr sira trapista,
-2 kašike vegete
-malo soli
Umak:

-1 vrećica krem supe od gljiva
-0,5l vode
-1 kašika pavlake/kiselog vrhnja

Priprema:

1.Od brašna, kvasca, šećera, jaja, soli i mlijeka zamijesi se čvršće tijesto i
ostavi da odstoji oko 1 sat. Poslije se razvije na debljinu 0, 5 cm,te se isječe tijesto na kvadrate. Po tijestu se stavi fileta i po njemu sira trapista koje motamo kao pismo. Tako
formirane maslanice redamo na pleh za pečenje i ostavimo da odstoje 15-tak minuta, te
ih pečemo u zagrijanoj pečnici oko 10 min. na 200C.
2.Umak: dodati na gusto skuhanu supu od gljiva i kašiku kisele pavlake.
3.Serviranje: na tanjir se stavi jedna maslanica i obilno se zalije umakom.

0 komentari:

Back to top ↑
Pratite nas putem mail-a

count your web 

visitors with GoStats
© 2013 Sve sto je ukusno. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.