utorak, 8. studenoga 2011.

Hadžijski čevap

By Sabina   Posted at  11/08/2011 07:54:00 AM   hadžijski No comments


Potrebno je:

- 900 g janjećeg mesa bez kosti,
- 500 g crvenog luka
- 300 g paradajza,
- 300 g paprika babura,
- 250 g gljiva
- 100 g maslaca,
- 15 g soli, bibera, eršuna,
- pregament papir (za pakovanje ćevapa).

Priprema:

Meso izrežite na kockice, posolite i prepržite na vrelom maslacu.Luk dinstajte na maslacu dok ne poprimi žutu boju, dodajte meso u luk, i nastavite dinstati. Paprike isjecite na krupnije komade i dodajte mesu i luku, nek se dinsta. Paradajz ogulite, izrezite na rezance. Gljive operite i isjecite na kriske. Dodajte gljive i nastavite dinstati. Potom dodajte paradajz, prodinstajte, začinite. Sve skupa lagano izmiješajte, prokuhajte i dotjerajte okus. Po potrebi dodati vode. Pergament papir postavite na pleh, stavite pripremljen ćevap, zatvorite, u pleh naspite casu vruce vode i stavite u zagrijanu pećnicu 250 stepeni nekih 15 min. da se zapeče. Zatvaranje ćevapa napravite tako da krajeve papira namažete žumancetom i zalijepite. Servirajte toplo u pergament papiru.

0 komentari:

Back to top ↑
Pratite nas putem mail-a

count your web 

visitors with GoStats
© 2013 Sve sto je ukusno. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.