nedjelja, 23. prosinca 2007.

Bosanska Pogaca

By Sabina   Posted at  12/23/2007 11:14:00 PM   pogača No comments

Potrebno je:
0,5 l kiselog mlijeka(koje ce te razblaziti sa casom mlake vode)
1 kg brasna , so i ulje
soda bikarbona, ili prasak za pecivo (jedno od ovo dvoje)

Priprema: U kilogram brasna (dodajte prasak za pecivo, promijesajte) dodajite kiselo mlijeko I mjesasjte rukom ili mutilicom, preporucujem rukom, kada ste zamjesili tjesto, premazite ga uljem i onda ponovo zamjesite, tako da oblikujete pogacu, tj krug, malo puljite pogacu, koji ce te staviti u podmazanu tepsiju i peci u rerni na 220 stepeni nekih 35- 40 minuta, dok ustvari ne porumeni. Sluziti uz domaci kajmak ili sir. Eh, ja sam zaboravila da se prvo slika, pa tek onda da se uzme jesti, tako je bilo i sa pogacom, koju smo lomili rukama, pa ne zamjerite sto fali veci dio pogace.

0 komentari:

Back to top ↑
Pratite nas putem mail-a

count your web 

visitors with GoStats
© 2013 Sve sto je ukusno. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.