nedjelja, 23. prosinca 2007.

Sarajevska musaka

By Sabina   Posted at  12/23/2007 11:07:00 PM   sarajevska No comments

Potrebno je:
- 1,20 kg crnih patlidžana,
- 20 dkg teleceg mesa,
- 12 dkg masnoće,
- 1 paradajz ili malo ukuhanog paradajza,
- malo aleve paprike,
- 3-4 dkg soli, 12 dkg luka,
- 4 dcl kiselog mlijeka, malo mesne vode.

Priprema: Patlidžani se očiste i izrežu na kolutove, posole, odstoje neko vrijeme da ispuste gorčinu, te se ocijede i pažljivo malo operu. Meso se samelje, luk očisti i isjecka. Na pola uzavrele masnoće se ubaci luk i meso, posoli, i proprži. Druga polovica masnoće se uzavrije, doda se paradajz, stavite patlidžane i propržite. Kada su se zarumenjeli, doda se malo paprike. U duboku šerpu stavi se sloj patlidžana, sloj mesa i tako redom, zalije malo juhom i peče (dinsta, kuha). Kada je kuhalo oko 1 sat, onda se zapeče na tihoj vatri. Musaka se servira u tanjire i polijeva kiselim

0 komentari:

Back to top ↑
Pratite nas putem mail-a

count your web 

visitors with GoStats
© 2013 Sve sto je ukusno. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.