nedjelja, 23. prosinca 2007.

Bosanske lazanje

By Sabina   Posted at  12/23/2007 11:04:00 PM   lazanje No comments

Potrebno je:
400 gr buranije
400 gr graska
400 gr sampinjona
250 gr sira edamer
1 glavica luka
4 kasike paradajz sosa
1 kasika ljutog kecepa
1 kasika vegete
40 gr maslaca
1 kasika aleve paprike
12 kora za pitu
ulje, origano biber i so.

Priprema: Isjeckati crni luk i sampinjone na sitnno i staviti da se proprzi na zagrijanom ulju, dodati, buraniju i grasak, i to dobro izmjesati( buranija i grasak moraju biti napola kuhani) dodati origano, so biber vegetu i ostaviti da se dinsta nekih 15 minuta (po potrebi dodavati malo vode). u drugoj posudi na blagoj vatri rastopiti maslav dodati paradajz sos, kecap i alevu papriku zatim dodati vode u mjeri da ne bude ni puno rijedan a ni gust, ostaviti da se kuha nekih 5 minuta. Onda istresti sos u povrce i izmjesati tako da se sjedini masa. Tepsiju pouljite i redajte 2 reda kora (koje ce te lagano pouljiti) red povrca, i sve tako dok ne nestane, uglavnom zadnje je povrce, ne koje ce te izherendati sir edamer i posuti odozgo preko povrca, uvacite u ugrijanu rernu na 220 stepeni nekih 25-30 minua. sluziti toplo uz salatu po zelji.

0 komentari:

Back to top ↑
Pratite nas putem mail-a

count your web 

visitors with GoStats
© 2013 Sve sto je ukusno. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.