ponedjeljak, 7. studenoga 2016.

Kisele paprike -roge

By Sabina   Posted at  11/07/2016 09:17:00 AM   zimnica No comments

4 kg paprika
4 litre vode,
dvije velike kašike šećera,
tri velike kašike soli,fildžan ulja,
filždan esencije ( oni koji imaju osjetljiv želudac malo više od pola fildžana esencije stavite)

Paprike očisti izrezati na filete i osušitii i poredati u tegle.Nemojte ih baš natrpavati skroz,moraju imati zraka. U svaku teglu staviti i po koje zrno bibera.

Ovu tečnost dobro promiješati i prokuhati.Ohladiti malo.U svaku teglu sa paprikama nasuti da bude puna .Dobro ih zatvoriti i redati tegle u veću i diboku posudu ili lonac.Nasuti vode da pređe preko lonca bar tri cm.Čekati da prokuha i onda ih kuhati tako 15-tak minuta.

Možete dodati i bijeli luk,začine..šta volite kad stavljate paprike u teglu.
Prijatno!

0 komentari:

Back to top ↑
Pratite nas putem mail-a

count your web 

visitors with GoStats
© 2013 Sve sto je ukusno. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.