petak, 11. studenoga 2011.

Pljeskavice

By Sabina   Posted at  11/11/2011 08:23:00 AM   pljeskavice No comments


1/2 kg faširanog mesa;
2 jaja;
3 kašike brašna;
pola praška za pecivo;
1 čaša jogurta;
glavica luka(crveni,bijeli..po želji);
začini,peršun.

Priprema:
Umutite jaja, dodajte mleveno meso i viljuškom sjedinite, zatim dodajte brašno, ulje, vodu, sitno seckan crni luk, beli luk i peršun, biber, so i prašak za pecivo. Viljuškom dobro sjedinite sve sastojke. Pljeskavice vadite kašikom i spuštajte u vrelo ulje. Pržite po 2 min sa svake strane dok ne dobiju zlatno braon boju.

Od ove količine dobijate oko 20-22 pljeskavice što je dovoljno za 5-6 osoba. Uz ove pljeskavice možete poslužiti pire krompir.


Prijatno!

0 komentari:

Back to top ↑
Pratite nas putem mail-a

count your web 

visitors with GoStats
© 2013 Sve sto je ukusno. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.