utorak, 10. siječnja 2012.

Kljukuša

By Sabina   Posted at  1/10/2012 01:24:00 PM   luk 1 comment

-kg.krompira,2 glavice luka,so,biber,malo mlijeka,2-3 šolje brašna po potrebi.
Priprema:
-Pola kg krompira izrezati na sitne kockice,a pola izrendati.U to izrezati što sitnije luk.staviti malo mlijeka,izmiješati.Posoliti, pobiberiti i staviti brašno i vodom miješati dok ne bude gusto. U namašćenu tepsiju staviti smjesu i da se peče na 250 stepeni oko 40 min.Sve zavisi od debljine kljukuše.
Zaliti sa malo mlijeka i vode s istopljenim puterom.

1 komentari:

Anonimno kaže...

Ovo se u Bosni zove krompirak ili kumpjerak! :)
Obozavam ga,a jos kad se umoci u istucan bijeli luk pomijesan sa vodom i uljem (pola/pola).

Pozdrav,
Gordana

Back to top ↑
Pratite nas putem mail-a

count your web 

visitors with GoStats
© 2013 Sve sto je ukusno. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.