utorak, 31. siječnja 2012.

Francuski lonac

By Sabina   Posted at  1/31/2012 11:35:00 AM   lonac No comments

_400 gr.junetine u kockama,4 glavice sjeckanog luka,150 gr.suhog mesa,10-tak šampinjona onako srednje veličine,1 crvena paprika(sitno nasjeckana),1 mrkva,malo peršuna,vegeta,so,biber po želji.

Priprema:
1.Lagano prodinstati luk,papriku,mrkvu i suho meso,dodati šampinjone i još 2-3 minute dinstati.
2.Izvaditi iz šerpe i poklopiti da se ne hladi(staviti u plastičnu posudu sa čvrstim poklopcem i umotati).
3.u lonac staviti meso ,promiješati i dodati vodu,lagano kuhati oko 20 minutadok meso ne omekša.
4.Zadnjih 5 minuta dodati povrće i peršun.Posoliti i pobiberiti.
5.Francuski lonac servirati sa rižom,krompir pireom i zelenom salatom.

0 komentari:

Back to top ↑
Pratite nas putem mail-a

count your web 

visitors with GoStats
© 2013 Sve sto je ukusno. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.