subota, 28. siječnja 2012.

Brzinsko jelo od povrća

By Sabina   Posted at  1/28/2012 11:11:00 AM   vegeta No comments

-2 srednja ili 1 veliki patlidžan,5 kaš.maslinovog ulja,1 glavica luka,2 česna bijelog luka,1 velika crvena paprika,2 veće tikvice,400 gr.oguljenog,očišćenog i nasjeckanog paradajza,1 kašika vegete,so

Priprema:
1.Patlidžane nasjeckati na kolute debljine oko 2 cm,premazati maslinovim ulje s obje strane te kratko peći u rerni dok ne dobiju smeđu boju s obje strane.Kada je govoto,kolutove izrezati u kvadratiće.
2.Nasjeckati bjeli luk na sitno,papriku na kockice i tikvice na kolutove debljine oko 1 cm.Ukoliko su tikvice veće također ih prepoloviti.
3.Zagrijati kašku maslinovog ulja u većoj posudi te pržiti nasjeckan luk 10-tak minuta na srednje jakoj vatri,dok ne omekša.Dodati bijeli luk,papriku i tikvice te pržiti uz povremeno miješanje 10-tak minuta.
4.Dodati paradajz,patlidžane,kašiku vegete te so i biber po želji.Poklopiti i kuhati 20-25 minuta uz povremeno miješanje.Otklopiti te kuhati još 20-tak minuta dok svo povrće ne omekša,a eventualni višak tekućine ispari.


0 komentari:

Back to top ↑
Pratite nas putem mail-a

count your web 

visitors with GoStats
© 2013 Sve sto je ukusno. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.