srijeda, 7. prosinca 2011.

Junetina sa kiselim kupusom

By Sabina   Posted at  12/07/2011 09:19:00 AM   kupusom No comments
Potrebno je:
-2 glav.luka;
-500 gr junetine;
-1 kg kiselog kupusa;
-malo masnoće za dinstanje.

Priprema:
1.Sitno nasjeckan luk propržite kratko,da postane saklast.
2.Dodajte na kockice narezanu junetinu.Prodinstajte do te mjere da se meso lagano propeče.
3.Kada sve zamiriše odozgo rasporedite kiseli kupus koji ste prethodno oprali u hladnoj vodi i dobro ocijediti,po potrebi malo podlijte sa malo vode i poklopljeno dinstajte još oko sat vremena.Uz povremeno miješanje i eventualno dolijevanje malih količina vode.
4.Ako je kupus dovoljno slan,a uglavnom jest,nije potrebno dodavati nikakve začine,po vašoj želji neka bude.
5.Poslužite uz kuhani krompir ili pire od krompira.

utorak, 6. prosinca 2011.

Jaffa torta

By Sabina   Posted at  12/06/2011 09:22:00 AM   torta No comments
Kora:
4 žumanjca posebno umutiti sa 1 šoljom šećerai 4 supene kašike vode.U to dodati u črvst snijeg umućena 4 bjelanca.To izmiješati,dodati 1 i po šolju brašna i pola praška za pecivo.
Sve to izmiješati i peći kad se ohladi,koru prerezati na pola.

Fil:
u 1 l mlijeka skuhati 4 pudinga od čokolade i 10 kašika šećera.U skuhan puding dodati čokoladu za kuhanje,pola maslaca i  1 šolju oraha ( mljevenih).Preko kore premazati pola fila,pa onda poredati jaffa tops koji smo namočili u sok.Ostatak fila preko topsa  i po tome drugu koru.po vrhu premazati šlag kremom i ukrasiti mrvicama.

ponedjeljak, 5. prosinca 2011.

BRZI SLANI ZALOGAJČIĆI

By Sabina   Posted at  12/05/2011 04:55:00 PM   zalogajčići No comments
Recept poslala Dubravka Bojić;Zagreb
 
-250 glatkog bijelog brašna,
-1 prašak za pecivo,
-125 gsvježeg sira,
-50 ml jogurta,
-50 ml ulja,
-1 bjelanjak,
-1/2 žličice soli.
Umijesiti sve sastojke i praviti oblike po želji.

SOPARNIK

By Sabina   Posted at  12/05/2011 04:48:00 PM   soparnik No comments
Recept poslala Dubravka Bojić;Zagreb
 
Tijesto:
 
-60 g raženo brašno,
-100 g crno 1100 brašno,
-2 žlice maslinovog ulja,
-soli po ukusu cca 1 dl,
-vode.

Nadjev:

-10 listova blitve,
-Pola glavice luka,
-2 žlice maslinovog ulja,
-prema ukusu soli i papra,

Premaz pred kraj pečenja:

-2 čena češnjaka sitno skosani,  
-2 žlice masl. ulja,
 
Zamijesit tijesto pa ga podijeliti na pola .Ostavit da malo odmori pa razvaljati donju koru na koju stavimo nadjev od blitve.Preklopimo drugom polovicom tijesta zavrnemao rubove i izbockamo vilicom .Pečemo oko 30 min na 170 ...ili dok ne porumeni .Staro dobro jelo ;)

nedjelja, 4. prosinca 2011.

ŠARENI CUP - CAKESI

By Sabina   Posted at  12/04/2011 12:10:00 PM   šareni No comments




Poslala Dubravka Bojić iz Zagreba

Biskvit 
4 jaja
12 žlica šećera
12 žlica brašna
1 dl mlijeka
1 dl ulja
1 prašak za pecivo
1 žlica kakaa u pola mase
Pola mase izliti u nauljen pleh i ispeći do pola pa stavit kremu :
u pola litre mlijeka skuhati 10 dag kokosovog brašna
4 žlice oštrog brašna 
4 žlice šećera
kremu rasporediti po biskvitu i na kremu naliti drugi dio tijesta i ispeći do kraja.
Ukrasit se mogu buterkremom sa dodatkom po želji a ja sam stavila šlag i u jedne naribane čokolade i njome posipala. Za druge sam u šlag dodala onog svog đema od grožđa i njime još i prelila ,jako su fini ;)


KESTEN ROLADA

By Sabina   Posted at  12/04/2011 12:03:00 PM   rolada No comments
 
Ovaj recept nam je poslala Dubravka Bojić - iz Zagreba

KESTEN ROLADA
50 dag kestena
10 dag mljevenih oraha
10 dag maslaca
15 dg šećera u prahu
1 žličica ruma
10 dag otopljene čokolade
Pomiješati sve sastojke osim čokolade...
podijeliti na dva dijela pa u jedan dodati otopljenu čokoladu i promiješati.
Na foliju napraviti pravokutnik od svijetlog dijela pa na njega lagano razvući isto takav od crnog i zarolati pomoću folije pa ohladiti.Izvaditi iz folije premazati šlagom i preliti čokoladnom glazurom ...

subota, 3. prosinca 2011.

Čokoladni mus

By Sabina   Posted at  12/03/2011 09:34:00 AM   mus No comments
-200 g čokolade,
-5 jaja;
-150 g šećera;
-125 ml slatkog vrhnja.

1.Čokoladu narezati na male komadiće te otopiti na pari.
2.Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.Od bjelanjaka napraviti snijeg,te postepeno dodavati 100 g šećera.žslatko vrhnje umutiti u šlag.
3.Na pari izmiksati žumanjke,2 kaš.vruće vode i 50 g šećera dok ne dobijete čvrstu masu u koju ćete postepeno dodati otopljenu čokoladu,zatim šlag i na kraju snijeg.
4. Ostavite u firzider da se malo ohladi.

Back to top ↑
Pratite nas putem mail-a

count your web 

visitors with GoStats
© 2013 Sve sto je ukusno. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.