utorak, 6. prosinca 2011.

Jaffa torta

By Sabina   Posted at  12/06/2011 09:22:00 AM   torta No comments
Kora:
4 žumanjca posebno umutiti sa 1 šoljom šećerai 4 supene kašike vode.U to dodati u črvst snijeg umućena 4 bjelanca.To izmiješati,dodati 1 i po šolju brašna i pola praška za pecivo.
Sve to izmiješati i peći kad se ohladi,koru prerezati na pola.

Fil:
u 1 l mlijeka skuhati 4 pudinga od čokolade i 10 kašika šećera.U skuhan puding dodati čokoladu za kuhanje,pola maslaca i  1 šolju oraha ( mljevenih).Preko kore premazati pola fila,pa onda poredati jaffa tops koji smo namočili u sok.Ostatak fila preko topsa  i po tome drugu koru.po vrhu premazati šlag kremom i ukrasiti mrvicama.

ponedjeljak, 5. prosinca 2011.

BRZI SLANI ZALOGAJČIĆI

By Sabina   Posted at  12/05/2011 04:55:00 PM   zalogajčići No comments
Recept poslala Dubravka Bojić;Zagreb
 
-250 glatkog bijelog brašna,
-1 prašak za pecivo,
-125 gsvježeg sira,
-50 ml jogurta,
-50 ml ulja,
-1 bjelanjak,
-1/2 žličice soli.
Umijesiti sve sastojke i praviti oblike po želji.

SOPARNIK

By Sabina   Posted at  12/05/2011 04:48:00 PM   soparnik No comments
Recept poslala Dubravka Bojić;Zagreb
 
Tijesto:
 
-60 g raženo brašno,
-100 g crno 1100 brašno,
-2 žlice maslinovog ulja,
-soli po ukusu cca 1 dl,
-vode.

Nadjev:

-10 listova blitve,
-Pola glavice luka,
-2 žlice maslinovog ulja,
-prema ukusu soli i papra,

Premaz pred kraj pečenja:

-2 čena češnjaka sitno skosani,  
-2 žlice masl. ulja,
 
Zamijesit tijesto pa ga podijeliti na pola .Ostavit da malo odmori pa razvaljati donju koru na koju stavimo nadjev od blitve.Preklopimo drugom polovicom tijesta zavrnemao rubove i izbockamo vilicom .Pečemo oko 30 min na 170 ...ili dok ne porumeni .Staro dobro jelo ;)

nedjelja, 4. prosinca 2011.

ŠARENI CUP - CAKESI

By Sabina   Posted at  12/04/2011 12:10:00 PM   šareni No comments




Poslala Dubravka Bojić iz Zagreba

Biskvit 
4 jaja
12 žlica šećera
12 žlica brašna
1 dl mlijeka
1 dl ulja
1 prašak za pecivo
1 žlica kakaa u pola mase
Pola mase izliti u nauljen pleh i ispeći do pola pa stavit kremu :
u pola litre mlijeka skuhati 10 dag kokosovog brašna
4 žlice oštrog brašna 
4 žlice šećera
kremu rasporediti po biskvitu i na kremu naliti drugi dio tijesta i ispeći do kraja.
Ukrasit se mogu buterkremom sa dodatkom po želji a ja sam stavila šlag i u jedne naribane čokolade i njome posipala. Za druge sam u šlag dodala onog svog đema od grožđa i njime još i prelila ,jako su fini ;)


KESTEN ROLADA

By Sabina   Posted at  12/04/2011 12:03:00 PM   rolada No comments
 
Ovaj recept nam je poslala Dubravka Bojić - iz Zagreba

KESTEN ROLADA
50 dag kestena
10 dag mljevenih oraha
10 dag maslaca
15 dg šećera u prahu
1 žličica ruma
10 dag otopljene čokolade
Pomiješati sve sastojke osim čokolade...
podijeliti na dva dijela pa u jedan dodati otopljenu čokoladu i promiješati.
Na foliju napraviti pravokutnik od svijetlog dijela pa na njega lagano razvući isto takav od crnog i zarolati pomoću folije pa ohladiti.Izvaditi iz folije premazati šlagom i preliti čokoladnom glazurom ...

subota, 3. prosinca 2011.

Čokoladni mus

By Sabina   Posted at  12/03/2011 09:34:00 AM   mus No comments
-200 g čokolade,
-5 jaja;
-150 g šećera;
-125 ml slatkog vrhnja.

1.Čokoladu narezati na male komadiće te otopiti na pari.
2.Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.Od bjelanjaka napraviti snijeg,te postepeno dodavati 100 g šećera.žslatko vrhnje umutiti u šlag.
3.Na pari izmiksati žumanjke,2 kaš.vruće vode i 50 g šećera dok ne dobijete čvrstu masu u koju ćete postepeno dodati otopljenu čokoladu,zatim šlag i na kraju snijeg.
4. Ostavite u firzider da se malo ohladi.

Goveđi gulaš

By Sabina   Posted at  12/03/2011 09:18:00 AM   gulaš No comments

Sastojci za 4 osobe:


-600 ggoveđeg mesa,
--6 kašika ulja,
-2 komlovorovog lista,
-250 mlsoka od paradajza,
-1 kašičicebosiljka,
2 kašikavegete,
-po ukususoli,
-1 kašičiceperšuna,
-600 gcrnog luka,
-2 kašičicemljevene crvene paprike,
-malobibera.
 Priprema:


Oljuštite crni luk i sitno ga isjeckajte. Na prethodno zagrijanom ulju pržite luk dok ne dobije tamno žutu boju.
Pošto je luk dobro propržen, dodajte vodu i ostavite da se dinsta oko 20-ak minuta.
U međuvremenu, isjecite meso na kocke.
Kada je luk prodinstan, dodajte 2 kašičice crvene paprike, nekoliko listova lovora i govedinu.
Dodajte vodu, promiješajte, dodajte peršun i ostavite da se krčka.
Ukoliko je potrebno, s vremena na vrijeme, dodajite vodu.
Petnaestak minuta pre nego što je paprikaš završen, dodajte vegetu i paradajz sok, pa posolite i pobiberite po ukusu.
Što se duže kuha, gulaš je ljepši. Ne zaboravite da gulaš sa vremena na vrijeme promješate.
Na samom kraju, dodajte kašičicu bosiljka i kuhajte još 2-3 min.
Gulaš poslužite sa makaronama ili krompir pireom. 

Prijatno!

Back to top ↑
Pratite nas putem mail-a

count your web 

visitors with GoStats
© 2013 Sve sto je ukusno. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.