četvrtak, 1. prosinca 2011.

Bosanski jastuk

By Sabina   Posted at  12/01/2011 11:44:00 AM   jastuk 2 comments
6 jaja ulupati sa 5 kašika šećera,dodati 6 kašika brašna;šaku oraha,1 prašak za pecivo.Kad je pečeno reže se na pola i filuje. Fil: 6 žumanjaka umutit sa 3 kašike brašna,200 gr šećera u 1/2 l vrelog mlijeka.kuhati dok se ne zgusne.U

srijeda, 30. studenoga 2011.

Šarena salata

By Sabina   Posted at  11/30/2011 02:36:00 PM   šarena No comments
Potrebno je: 1 konzerva (540 ml) bijelog graha2 svjeza paradajza4 mlada zelena luka1 crveni lukmaslinovo ulje, pola limuna, so i biber3 jaja, isjecena na komadice i crne maslinePriprema: Oprati i iscjediti grah, izmjesati sa sjeckanim lukom, zelenim, mladimi crvenim, isjeckat paradajz,

Palačinke sa jabukama

By Sabina   Posted at  11/30/2011 02:30:00 PM   palačinke No comments
Potrebno je:  - 2 jaja - 100 g brašna - malo soli, i šečera - 1,5 dl mlijeka - 2 jabuke Pripreme:  Izmiješajte mikserom jaja, brašno i mlijeko i ostavite da odstoji 10 minuta. Jabuke ogulite, izvadite im sredinu i isjecite

Čorba od graška

By Sabina   Posted at  11/30/2011 10:20:00 AM   grašak No comments
Potrebno je: -800 gr graška -2 crna luka -1 supena kašika -1 supena kašika maslaca -1,2 litra supe -400 ml pavlake -so i biber -4 kriške bijelog hljeba -2 supene kašike maslaca -peršunovo lišće  Priprema: Očistite i isjeckajte luk, pa ga izdinstajte na vrelom maslacu, a na kraju dodajte grašak,

Sarajevska čorba

By Sabina   Posted at  11/30/2011 10:15:00 AM   sarajevska No comments
Potrebno je:  30 dkg teleceg mesa, 5 dkg svijeze bamje, 3 dkg masla, 1/2 dcl pavlake, 3 dkg brasna, 8 dkg mrkve, persuna i luka, 2 zumanjka, 10 dkg limuna, so,biber  Priprema: Telece meso izrezati na male kockice. U tavi zagrijati masnocu, te u nju

utorak, 29. studenoga 2011.

TALIJANSKA SALATA OD KROMPIRA

By Sabina   Posted at  11/29/2011 11:51:00 AM   talijanska No comments
Poslala: Zumra Gutić-Novalija POTREBNO: 1kg krompira,2glavice luka,2 kisele jabuke,3-4 sardine,4 jajeta, malo senfa,ulja, sirčeta i limun. PRIPREMA: Skuhati krompir, kada se ohladi oguliti i isjeci na sitne kockice ,dodati luk jabukei jaja sve sitno isjeckano (sve na kockice)krompir sa dodacima

ŠPANSKA RIŽA

By Sabina   Posted at  11/29/2011 11:50:00 AM   španska No comments
Poslala: Zumra Gutić-Novalija POTREBNO:250GR RIŽE, 3 ŽUMANCA,3KAŠ.STRUGANOG SIRA KAČKAVALJA,100GR KAJMAKA,100GR PUTERA ,SO PRIPREMA:Rižu oprati i skuhati u 1,5 lit vote. Kad je riža skuhana ostavitije da se ohladi. Umutiti 3 zumanca, dodati 3 kaš.struganog sira, 100 gr kajmaka , 100 gr

Page 1 of 47123Next
Back to top ↑
Pratite nas putem mail-a

count your web 

visitors with GoStats
© 2013 Sve sto je ukusno. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.