utorak, 27. kolovoza 2013.

Pečeni pileći fileti sa povrćem

By Sabina   Posted at  8/27/2013 11:51:00 PM   povrcem No comments
Poredala ploske krompira,luk,mrkvu,paprike,i mali paradajz-chery i po vrhu pilece filete.Filete sam drzala u marinadi od masl.ulja,vegete i soli.Ovo ostalo takodje povegetiti,posoliti.Kad sve poredate u tepsiju zaliti casom vode i peci na 200 stepeni oko 30-40 minuta dok ne porumeni. Ukusno je pravo.Ja poslužim sa mileramom ili pavlakom.

nedjelja, 4. kolovoza 2013.

Brzi kolač sa keksom

By Sabina   Posted at  8/04/2013 06:15:00 PM   kolac No comments
Petit beure keks 2 pudinga od vanilije malo griza malo kokosa litar mlijeka Keks umakati u mlijeko i redati po tepsiji.Dok se puding kuha dodati kašiku veliku supenu griza,isto tako i kokosa i malo margarina i stavit 3-4 kašike šećera.pola fila po keksu,i opet redati keks pa fil i završite tako sakeksom i na kraju šlag.BRz,jednostavan i ukusan kolač.

ponedjeljak, 29. srpnja 2013.

Džem od malina

By Sabina   Posted at  7/29/2013 12:36:00 PM   maline No comments
Maline isjeći na željene komadiće,a i ne morate,staviti u šerpu,sastaviti 2 kašike šećera i Džem-fix (1250 gr malina na 1 džem-fix) i posuti po malinama.Staviti na jaku vatru do ključanja.Kada je proključalo posuti i ostali šećer i kuhati još par minuta (500 gr šećera na 1250 gr malina).Staviti vreo džem u vrele tegle,zamotati u deku i nek se postepeno hladi :))) PRIJATNO

Sok od ruže

By Sabina   Posted at  7/29/2013 12:32:00 PM   sok No comments
Nabrati ruže roze boje (šerbetnjača),nabrati icrvenih radi boje i mirisa...staviti u tegle po jedno dvije šake ruža i po jedan u limuntos u jednu teglu,staviti na sunce dva tri dana da stoji dok boja ne promijeni boju,i dok cvjetovi ne postanu blijedi.Kadi sicijedite u flaše staviti u frižider i šećerite po želji..

Kompot od borovnica i bresaka(posebno,al isti način)

By Sabina   Posted at  7/29/2013 12:13:00 PM   posebno No comments
Pripremiti borovnice,tegle.sipati borovnice u tegle,negdje malo više od pola tegle napuniti,staviti tri supene kašike šećera i nasuti vodom do vrha.Dobro poklopiti.Tako isto i breskve.Poredati u lonac ili veću šerpu koliko može stati tegla.Napuniti vodom toliko da pređe preko tegli.Kad voda prokuha,kuhati jedno 10-tak minuta i to je to.Ostavite za zimnicu.

Pečena pastrmka sa krompirom

By Sabina   Posted at  7/29/2013 12:06:00 PM   pecena No comments
-3-4 pastrmke, -jedan paradajz, -glavica luka, -mrkva, -pola kg.krompira -maslinovo ulje, -začini Očistiti pastrmku i staviti je da se osuši.Zatim pouljiti,posoliti i povegetiti i izvana i iznutra.Krompir oguliti i na kriške izrezati.Pomastiti tepsiju maslinovim uljem,izrezati glavicu luka i raširiti po tepsiji,tako i mrkvu i paradajz.Tako i krompir.Sve začiniti i ujedan kraj tepsije poredati ribu.Peče se na 200 stepeni oko 45 minuta..Uz to sam pripremila i tarhanu koja je neizostavni dio iftara.Tu je naravno i topa i somuni,al recepte svi znaju :)) Prijatno

Tuniski kolač

By Sabina   Posted at  7/29/2013 12:04:00 PM   tuniski No comments
Tuniski kolac Potrebno je: za koru: 6 bijelanaca,250g secera,2 kasike dzema od sipuraka,oko 100g mljevenih oraha... za fil:6 zumanca.200g griza,20 kasika secera,1 l mlijeka,1 margarin,2 vanilin secera... jos:200g slag kreme,100g cokolade. Priprema: umutiti bijelanca sa secerom,dodati dvije kasike dzema. pleh premazati magrarinom i posuti mljevene orahe,da se pokrije povrsina pleha. Preko sipati smijesu i peci na 150 stepeni oko pola sata. fil: staviti mlijeko da provri sa secerom.,posebno umutiti griz i zumanca i skuhati gust krem. ostaviti da se potpuno ohladi. Onda dodati margarin i vanilin seser i lijepo umutiti mikserom. Preliti preko ohladjene kore. posebno umutiti slag kremu i premazati preko fila. na kraju narendati cokoladu

Back to top ↑
Pratite nas putem mail-a

count your web 

visitors with GoStats
© 2013 Sve sto je ukusno. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.