ponedjeljak, 29. srpnja 2013.

Pečena pastrmka sa krompirom

By Sabina   Posted at  7/29/2013 12:06:00 PM   pecena No comments

-3-4 pastrmke, -jedan paradajz, -glavica luka, -mrkva, -pola kg.krompira -maslinovo ulje, -začini Očistiti pastrmku i staviti je da se osuši.Zatim pouljiti,posoliti i povegetiti i izvana i iznutra.Krompir oguliti i na kriške izrezati.Pomastiti tepsiju maslinovim uljem,izrezati glavicu luka i raširiti po tepsiji,tako i mrkvu i paradajz.Tako i krompir.Sve začiniti i ujedan kraj tepsije poredati ribu.Peče se na 200 stepeni oko 45 minuta..Uz to sam pripremila i tarhanu koja je neizostavni dio iftara.Tu je naravno i topa i somuni,al recepte svi znaju :)) Prijatno

0 komentari:

Back to top ↑
Pratite nas putem mail-a

count your web 

visitors with GoStats
© 2013 Sve sto je ukusno. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.