utorak, 27. kolovoza 2013.
Pečeni pileći fileti sa povrćem
By Sabina
Posted at 8/27/2013 11:51:00 PM
povrcem
No comments
Poredala ploske krompira,luk,mrkvu,paprike,i mali paradajz-chery i po vrhu pilece filete.Filete sam drzala u marinadi od masl.ulja,vegete i soli.Ovo ostalo takodje povegetiti,posoliti.Kad sve poredate u tepsiju zaliti casom vode i peci na 200 stepeni oko 30-40 minuta dok ne porumeni. Ukusno je pravo.Ja poslužim sa mileramom ili pavlakom.
nedjelja, 4. kolovoza 2013.
Brzi kolač sa keksom
By Sabina
Posted at 8/04/2013 06:15:00 PM
kolac
No comments
Petit beure keks
2 pudinga od vanilije
malo griza
malo kokosa
litar mlijeka
Keks umakati u mlijeko i redati po tepsiji.Dok se puding kuha dodati kašiku veliku supenu griza,isto tako i kokosa i malo margarina i stavit 3-4 kašike šećera.pola fila po keksu,i opet redati keks pa fil i završite tako sakeksom i na kraju šlag.BRz,jednostavan i ukusan kolač.
ponedjeljak, 29. srpnja 2013.
Džem od malina
By Sabina
Posted at 7/29/2013 12:36:00 PM
maline
No comments
Maline isjeći na željene komadiće,a i ne morate,staviti u šerpu,sastaviti 2 kašike šećera i Džem-fix (1250 gr malina na 1 džem-fix) i posuti po malinama.Staviti na jaku vatru do ključanja.Kada je proključalo posuti i ostali šećer i kuhati još par minuta (500 gr šećera na 1250 gr malina).Staviti vreo džem u vrele tegle,zamotati u deku i nek se postepeno hladi :))) PRIJATNO
Sok od ruže
By Sabina
Posted at 7/29/2013 12:32:00 PM
sok
No comments
Nabrati ruže roze boje (šerbetnjača),nabrati icrvenih radi boje i mirisa...staviti u tegle po jedno dvije šake ruža i po jedan u limuntos u jednu teglu,staviti na sunce dva tri dana da stoji dok boja ne promijeni boju,i dok cvjetovi ne postanu blijedi.Kadi sicijedite u flaše staviti u frižider i šećerite po želji..
Kompot od borovnica i bresaka(posebno,al isti način)
By Sabina
Posted at 7/29/2013 12:13:00 PM
posebno
No comments
Pripremiti borovnice,tegle.sipati borovnice u tegle,negdje malo više od pola tegle napuniti,staviti tri supene kašike šećera i nasuti vodom do vrha.Dobro poklopiti.Tako isto i breskve.Poredati u lonac ili veću šerpu koliko može stati tegla.Napuniti vodom toliko da pređe preko tegli.Kad voda prokuha,kuhati jedno 10-tak minuta i to je to.Ostavite za zimnicu.
Pečena pastrmka sa krompirom
By Sabina
Posted at 7/29/2013 12:06:00 PM
pecena
No comments
-3-4 pastrmke,
-jedan paradajz,
-glavica luka,
-mrkva,
-pola kg.krompira
-maslinovo ulje,
-začini
Očistiti pastrmku i staviti je da se osuši.Zatim pouljiti,posoliti i povegetiti i izvana i iznutra.Krompir oguliti i na kriške izrezati.Pomastiti tepsiju maslinovim uljem,izrezati glavicu luka i raširiti po tepsiji,tako i mrkvu i paradajz.Tako i krompir.Sve začiniti i ujedan kraj tepsije poredati ribu.Peče se na 200 stepeni oko 45 minuta..Uz to sam pripremila i tarhanu koja je neizostavni dio iftara.Tu je naravno i topa i somuni,al recepte svi znaju :))
Prijatno
Tuniski kolač
By Sabina
Posted at 7/29/2013 12:04:00 PM
tuniski
No comments
Tuniski kolac
Potrebno je:
za koru: 6 bijelanaca,250g secera,2 kasike dzema od sipuraka,oko 100g mljevenih oraha...
za fil:6 zumanca.200g griza,20 kasika secera,1 l mlijeka,1 margarin,2 vanilin secera...
jos:200g slag kreme,100g cokolade.
Priprema:
umutiti bijelanca sa secerom,dodati dvije kasike dzema. pleh premazati magrarinom i posuti mljevene orahe,da se pokrije povrsina pleha. Preko sipati smijesu i peci na 150 stepeni oko pola sata.
fil: staviti mlijeko da provri sa secerom.,posebno umutiti griz i zumanca i skuhati gust krem. ostaviti da se potpuno ohladi. Onda dodati margarin i vanilin seser i lijepo umutiti mikserom. Preliti preko ohladjene kore.
posebno umutiti slag kremu i premazati preko fila.
na kraju narendati cokoladu
Trend
2017
(1)
ajvar
(1)
ananas
(1)
baklava
(2)
banana
(1)
bazge
(1)
begova
(1)
bestilj
(2)
bezze
(1)
biber
(2)
bijeli
(1)
bleu
(1)
blitva
(1)
borovnica
(1)
bosanska
(4)
bosanske
(2)
bosanski
(2)
bosiljak
(1)
bounty
(1)
bresaka
(1)
brzi
(3)
brzinski
(1)
bundeva
(1)
buranija
(1)
burek
(2)
by sabina
(1)
caj
(1)
cake
(1)
cakesi
(1)
celer
(1)
cezar
(1)
cheese
(1)
cimet
(3)
coca
(1)
cola
(1)
corba
(1)
cordon
(1)
crbi
(1)
crni
(1)
crvene
(1)
cup
(1)
čevap
(3)
čokolada
(2)
čokoladna
(1)
čokoladni
(1)
čorba
(3)
čorbe
(1)
ćufte
(1)
detoksikacija
(1)
djeca
(1)
djumbir
(1)
dolma
(1)
domaca
(1)
domaci
(3)
domaći
(2)
domaćica
(1)
drijenjak
(1)
dunja
(1)
dzem
(3)
egipatska
(1)
faširane
(1)
file
(2)
fileti
(3)
francuska
(1)
francuski
(2)
gljiva
(2)
gljive
(6)
gougeres
(1)
goveđi
(1)
grah
(2)
grahce
(1)
grašak
(1)
gravče
(1)
grčka
(2)
grozdje
(1)
gulaš
(2)
hadžijski
(1)
hercegovačka
(1)
hljeb
(1)
hrana
(1)
hrenovke
(1)
hrskavo
(1)
hurmašica
(1)
imunitet
(1)
ishrana
(1)
jabuka
(1)
jabukama
(2)
jabuke
(3)
jacanje
(1)
jaffa
(1)
jagodama
(2)
jagode
(1)
jaja
(2)
japrak
(1)
jastuk
(1)
jelo
(1)
juha
(2)
juneća
(1)
junetina
(4)
kadaif
(1)
kafa
(1)
kakao
(1)
karfiol
(1)
keks
(2)
keksi
(1)
keksom
(1)
kelj
(1)
kesten
(1)
kifle
(2)
kiflica
(1)
kiflice
(3)
kim
(1)
kisele
(1)
kiselim
(1)
klincic
(1)
kljukuša
(1)
kokice
(1)
kokos
(2)
kokosovo brašno
(1)
kolac
(5)
kolaci
(1)
kolač
(11)
kompot
(2)
korisno
(1)
krastavci
(1)
krem
(1)
krema
(1)
krempita
(1)
krofne
(1)
krompir
(8)
krompira
(1)
krompiruša
(1)
kugice
(1)
kuharica
(1)
kukuruz
(1)
kukuruzni
(3)
kukuruzom
(1)
kup
(1)
kupus
(3)
kupusom
(1)
kureljača
(1)
kurkuma
(1)
lazanje
(2)
leća
(1)
leće
(1)
lijek
(1)
limun
(3)
lisnate
(1)
lisnato
(2)
lokumi
(1)
lonac
(2)
luk
(5)
ljekovit
(1)
ljekoviti
(1)
makaroni
(2)
malina
(1)
maline
(1)
marcipan
(1)
margarin
(1)
maslac
(1)
maslacak
(2)
maslačak
(1)
maslanica
(1)
maslenica
(1)
maslinovo
(1)
med
(3)
medena
(1)
medom
(1)
meso
(4)
mesom
(1)
meza
(1)
milka
(1)
mirodjije
(1)
mlijeko
(1)
mljevena
(1)
mljeveni
(1)
moderni
(1)
mrkva
(3)
muffini
(3)
mus
(1)
musaka
(3)
namirnice
(1)
naranđa
(1)
nektarine
(1)
nesanica
(1)
oblatne
(1)
oranž
(1)
orasi
(3)
osvježenje
(1)
palacinke
(1)
palačinci
(2)
palačinke
(1)
paprika
(1)
paprike
(6)
paradajz
(6)
pasirani
(1)
pastrmka
(2)
patlidžan
(1)
pecena
(1)
peceni
(1)
pecivo
(1)
pećnice
(1)
peksimeti
(1)
peršun
(1)
pica
(1)
pileci
(2)
pileća
(1)
pileći
(5)
piletina
(5)
piletinom
(2)
pinjene
(1)
pire
(1)
pirjan
(1)
pita
(7)
pizza
(2)
pizze
(1)
pleh
(1)
pljeskavice
(3)
pogaca
(1)
pogača
(2)
pohovane
(1)
posebno
(1)
poslužiti
(1)
povrce
(1)
povrcem
(1)
povrće
(3)
povrćem
(2)
prasa
(1)
prasom
(2)
princes
(1)
prirode
(1)
problem
(1)
pržene
(1)
puding
(1)
punjen
(1)
punjene
(2)
puslice
(1)
puzici
(1)
rafaelo
(2)
ragu
(3)
raštika
(1)
recept
(1)
restoran
(1)
restoranski
(1)
riba
(3)
riblji
(1)
riža
(2)
rižom
(1)
rižoto
(1)
roge
(2)
rolada
(1)
rolat
(3)
ruza
(1)
ruze
(1)
sabina
(1)
sać
(1)
salama
(1)
salata
(8)
salate
(1)
sarajevska
(2)
sarma
(1)
sastojci
(1)
savrsene
(1)
sedvic
(1)
sendvič
(1)
serma
(1)
sipurak
(1)
sir
(3)
sirom
(2)
slane
(1)
slani
(1)
sljiva
(1)
sočne
(1)
sočno
(1)
sogan
(1)
sok
(4)
soparnik
(1)
sos
(4)
sosu
(3)
starinski
(1)
suho
(1)
suho meso
(1)
supa
(2)
susam
(2)
svježa
(1)
šampinjoni
(1)
šarena
(2)
šareni
(1)
šećer
(1)
šiš-ćevap
(1)
šnicla
(1)
šnicle
(1)
šnita
(1)
šnite
(1)
španska
(1)
štrudla
(2)
šuškava
(1)
tacosi
(1)
talijanska
(1)
tavce
(1)
teleći
(1)
tijela
(1)
tijesto
(3)
tikva
(1)
tikvenjak
(1)
tikvice
(3)
tjestenina
(3)
tople
(1)
torta
(9)
trikovi
(1)
tufahije
(1)
tuniski
(1)
tunjevina
(1)
tunjevinom
(1)
ukusno
(1)
ulje
(2)
umak
(1)
upotreba
(1)
uštipci
(3)
uzljevak
(3)
vanilin
(1)
varivo
(2)
vegeta
(1)
voćni
(1)
vrhnje
(1)
zacini
(1)
začin
(1)
začini
(1)
zalogajčići
(2)
zapečena
(1)
zapečeni
(1)
zdrava
(1)
zdrave
(1)
zdravo
(1)
zelena
(2)
zeleni
(3)
zeljanica
(1)
zelje
(1)
zima
(1)
zimnica
(6)
zimska
(1)
zova
(1)
žitarice
(1)