srijeda, 25. srpnja 2012.

Pileći čevap

By Sabina   Posted at  7/25/2012 11:05:00 PM   pileći No comments

Sastojci: 500 gr. mljevene piletine 4 kašike brašna 4 kašike prezle malo peršuna malo bibera i origana 1 glavica luka 1 čehno bijelog luka 1 kašika vegete malo soli pola praška za pecivo ili malo sode bikarbone Ako nemate mljevene piletine uzmite batke i karabatke, skinite sa njih kožu, odvojite od kostiju i sameljite. Priprema: U samljevenu piletinu dodati sve navedene sastojke. Crveni i bijeli luk izrendati prije nego što dodate mesu. Oblikovati ćevape i pržiti na laganoj temperaturi, dok ne porumene.Može i uz pire krompir.

0 komentari:

Back to top ↑
Pratite nas putem mail-a

count your web 

visitors with GoStats
© 2013 Sve sto je ukusno. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.