četvrtak, 15. ožujka 2012.

Pastrmke u sosu

By Sabina   Posted at  3/15/2012 09:57:00 AM   sos No comments

-3 pastrmke;oko kg krompira;1 glavica crvenog luka,2 paradajza,1 kašika mljevene paprike;maslinovo ulje;1 kašika sjeckanog peršuna,so,biber.

Priprema:
1.Krompir oguliti i sijeći na krupnije kocke,luk i paradajz na kockice.
2.Na malo maslinovog ulja proprižiti luk,a potom dodati krompir i paradajz pa staviti čašu vode.Dodati peršun,začiniti po ukusu,pa promiješati i skloniti sa ringle.
3.Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju presuti pripremljenu smjesu od povrća.
4.Odozgo utisnuti pastrmke,posuti ih mljevenom paprikom i peći u zagrijanoj rerni na 200 Stepeni 45 minuta.


Napomena:Može se zapeći sama pastrmka,i kao prilog za ovaj ručak, predlažem bareni pirinač i bareno povrće: brokoli i karfiol isečeni na menje cvetove i narezana šargarepa na listiće. Može da se kupi u marketima gotova smrznuta mešavina sa nazivom "Carska" ili nešto slično u zavisnosti od proizvođača. U obe varijante dovoljno je vrlokratko kuvanje, kako bi povrće ostalo polupresno. Naravno, to opet zavisi i od ukusa kako ko voli, ako vam se tako ne sviđa moćete uvek produžiti vreme kuvanja. Od začina dovoljno je da ga samo posolite, pobiberite i pre posluživanja prelijete sa malo maslinovog ulja, a ako tako više volite možete ga i zakiseliti sa malo limunovog soka. Prijatno!


0 komentari:

Back to top ↑
Pratite nas putem mail-a

count your web 

visitors with GoStats
© 2013 Sve sto je ukusno. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.