petak, 31. siječnja 2014.
Maslenica sa piletinom u sosu od gljiva
By Sabina
Posted at 1/31/2014 10:05:00 AM
sosu
No comments
Sastojci Broj osoba: 4 osobe
Tijesto:
-600 gr brasna;
-1 jaje
-malo maslinovog ulja
-pola kesice kvasca
-malo secera
-malo soli
- malo tople vode
Sos od gliva:
-250 gr gljiva
-150 ml vrhnja za kuhanje
-luk, vegeta, so, biber
Nadjev:
-500 gr pilecih prsa
-100-150 gr rendanog zutog sira
Priprema:
1.
Dakle tijesto se priprema kao za pizzu.
Bitno je da odstoji bar 2-3 sata a ja ga u ta dva tri sata dva puta premjesim.
2.
Kada je dovoljno naraslo, podijeli se na 4 dijela irazvije malo tanje nego za pizzu ali ne pretanko, kako kora ne bi bila tvrda.
Na svaku polovinu kruga se stavi samo blago poprzena pileca prsa, narenda malo sira i prekolpi.
Paziti da nadjev ne dolazi suvise uz rubove, kako ne bi curio tijekom pecenja.
Zatim rubove pristiskom palca zalijepiti i u rernu.
3.
Dok se maslenica pece, poprziti malo luka sa gljivama i naposlijetku dodati vrhnje.
Ovim sosom preliti maslenicu.
četvrtak, 9. siječnja 2014.
Zeleni rolat i pljeskavice
By Sabina
Posted at 1/09/2014 09:01:00 AM
zeleni
No comments
Recept za plljeskavice:
pola kile faširanog mesa,glavica luka,so,vegeta,3 jaja,3 kašike brašna i pola praška za pecivo .sve ovo zamutiti sa čašom jogurta od 200 ml. Umućeno ostaviti u frižideru najmanje pola sata.U toku prženja vaditi kašikom. Ispadne ih baš dosta.
Recept za zeleni rolat:
3 jaja umutiti posebno.U žumanjce dodati malo mlijeka i šaku zelja,4 kašike brašna,malo praška za pecivoi dodati umućena bjelanjca.Sve zajedno umutiti i peći na pek papiru.Možete premazati sa mileramom,mladim sirom po vašoj želji.
Meza by Sabina
By Sabina
Posted at 1/09/2014 08:52:00 AM
sabina
No comments
Pola kg gljiva malo krupnijih:
suho meso;
sir trapist(gauda,edamer-po vašoj želji)
čačkalice
Gljivama otkinuti peteljke i staviti krišku suhog mesa i krišku sira trapista i nabosti čačkalicom po sredini da drži.I tako sve jednu po jednu redati u tepsiju.Peći 10-tak minuta dok se sir ne počne topiti.Poslužiti kao mezu ili predjelo.
Pogača-PUŽIĆI
By Sabina
Posted at 1/09/2014 08:48:00 AM
puzici
No comments
- 700g brašna
- 1 jaje
- 1 bjelance
- 2 dcl jogurta
- 7 žlica ulja
- Digo kvasac
- sol
- žličica šećera
- žumance za premaz
Umjesiti tijesto, kada nadođe oblikovati oklagijom u pravougaonik i premazati uljem, rolati i rezati na kolutiće. Premazati žumancetom i peći.
nedjelja, 13. listopada 2013.
Domaći rafaelo
By Sabina
Posted at 10/13/2013 09:10:00 AM
rafaelo
No comments
Potrebno je :
6 kasika gustina, 1/2 l mlijeka, margarin, 300g kokosa i 250 g secera u prahu
Gustin kuhamo sa mlijekom i mjesamo dok ne dobijemo gustu smjesu, kad se krema ohladi dodamo joj margarin , secer i 250g kokosa sve umjesamo i pustimo da se stegne u frizideru , kad se stegne formiramo kuglice i valjamo ih u kokos..
Maida Djelilovic- Sarajevo
utorak, 27. kolovoza 2013.
Pečeni pileći fileti sa povrćem
By Sabina
Posted at 8/27/2013 11:51:00 PM
povrcem
No comments
Poredala ploske krompira,luk,mrkvu,paprike,i mali paradajz-chery i po vrhu pilece filete.Filete sam drzala u marinadi od masl.ulja,vegete i soli.Ovo ostalo takodje povegetiti,posoliti.Kad sve poredate u tepsiju zaliti casom vode i peci na 200 stepeni oko 30-40 minuta dok ne porumeni. Ukusno je pravo.Ja poslužim sa mileramom ili pavlakom.
nedjelja, 4. kolovoza 2013.
Brzi kolač sa keksom
By Sabina
Posted at 8/04/2013 06:15:00 PM
kolac
No comments
Petit beure keks
2 pudinga od vanilije
malo griza
malo kokosa
litar mlijeka
Keks umakati u mlijeko i redati po tepsiji.Dok se puding kuha dodati kašiku veliku supenu griza,isto tako i kokosa i malo margarina i stavit 3-4 kašike šećera.pola fila po keksu,i opet redati keks pa fil i završite tako sakeksom i na kraju šlag.BRz,jednostavan i ukusan kolač.
Trend
2017
(1)
ajvar
(1)
ananas
(1)
baklava
(2)
banana
(1)
bazge
(1)
begova
(1)
bestilj
(2)
bezze
(1)
biber
(2)
bijeli
(1)
bleu
(1)
blitva
(1)
borovnica
(1)
bosanska
(4)
bosanske
(2)
bosanski
(2)
bosiljak
(1)
bounty
(1)
bresaka
(1)
brzi
(3)
brzinski
(1)
bundeva
(1)
buranija
(1)
burek
(2)
by sabina
(1)
caj
(1)
cake
(1)
cakesi
(1)
celer
(1)
cezar
(1)
cheese
(1)
cimet
(3)
coca
(1)
cola
(1)
corba
(1)
cordon
(1)
crbi
(1)
crni
(1)
crvene
(1)
cup
(1)
čevap
(3)
čokolada
(2)
čokoladna
(1)
čokoladni
(1)
čorba
(3)
čorbe
(1)
ćufte
(1)
detoksikacija
(1)
djeca
(1)
djumbir
(1)
dolma
(1)
domaca
(1)
domaci
(3)
domaći
(2)
domaćica
(1)
drijenjak
(1)
dunja
(1)
dzem
(3)
egipatska
(1)
faširane
(1)
file
(2)
fileti
(3)
francuska
(1)
francuski
(2)
gljiva
(2)
gljive
(6)
gougeres
(1)
goveđi
(1)
grah
(2)
grahce
(1)
grašak
(1)
gravče
(1)
grčka
(2)
grozdje
(1)
gulaš
(2)
hadžijski
(1)
hercegovačka
(1)
hljeb
(1)
hrana
(1)
hrenovke
(1)
hrskavo
(1)
hurmašica
(1)
imunitet
(1)
ishrana
(1)
jabuka
(1)
jabukama
(2)
jabuke
(3)
jacanje
(1)
jaffa
(1)
jagodama
(2)
jagode
(1)
jaja
(2)
japrak
(1)
jastuk
(1)
jelo
(1)
juha
(2)
juneća
(1)
junetina
(4)
kadaif
(1)
kafa
(1)
kakao
(1)
karfiol
(1)
keks
(2)
keksi
(1)
keksom
(1)
kelj
(1)
kesten
(1)
kifle
(2)
kiflica
(1)
kiflice
(3)
kim
(1)
kisele
(1)
kiselim
(1)
klincic
(1)
kljukuša
(1)
kokice
(1)
kokos
(2)
kokosovo brašno
(1)
kolac
(5)
kolaci
(1)
kolač
(11)
kompot
(2)
korisno
(1)
krastavci
(1)
krem
(1)
krema
(1)
krempita
(1)
krofne
(1)
krompir
(8)
krompira
(1)
krompiruša
(1)
kugice
(1)
kuharica
(1)
kukuruz
(1)
kukuruzni
(3)
kukuruzom
(1)
kup
(1)
kupus
(3)
kupusom
(1)
kureljača
(1)
kurkuma
(1)
lazanje
(2)
leća
(1)
leće
(1)
lijek
(1)
limun
(3)
lisnate
(1)
lisnato
(2)
lokumi
(1)
lonac
(2)
luk
(5)
ljekovit
(1)
ljekoviti
(1)
makaroni
(2)
malina
(1)
maline
(1)
marcipan
(1)
margarin
(1)
maslac
(1)
maslacak
(2)
maslačak
(1)
maslanica
(1)
maslenica
(1)
maslinovo
(1)
med
(3)
medena
(1)
medom
(1)
meso
(4)
mesom
(1)
meza
(1)
milka
(1)
mirodjije
(1)
mlijeko
(1)
mljevena
(1)
mljeveni
(1)
moderni
(1)
mrkva
(3)
muffini
(3)
mus
(1)
musaka
(3)
namirnice
(1)
naranđa
(1)
nektarine
(1)
nesanica
(1)
oblatne
(1)
oranž
(1)
orasi
(3)
osvježenje
(1)
palacinke
(1)
palačinci
(2)
palačinke
(1)
paprika
(1)
paprike
(6)
paradajz
(6)
pasirani
(1)
pastrmka
(2)
patlidžan
(1)
pecena
(1)
peceni
(1)
pecivo
(1)
pećnice
(1)
peksimeti
(1)
peršun
(1)
pica
(1)
pileci
(2)
pileća
(1)
pileći
(5)
piletina
(5)
piletinom
(2)
pinjene
(1)
pire
(1)
pirjan
(1)
pita
(7)
pizza
(2)
pizze
(1)
pleh
(1)
pljeskavice
(3)
pogaca
(1)
pogača
(2)
pohovane
(1)
posebno
(1)
poslužiti
(1)
povrce
(1)
povrcem
(1)
povrće
(3)
povrćem
(2)
prasa
(1)
prasom
(2)
princes
(1)
prirode
(1)
problem
(1)
pržene
(1)
puding
(1)
punjen
(1)
punjene
(2)
puslice
(1)
puzici
(1)
rafaelo
(2)
ragu
(3)
raštika
(1)
recept
(1)
restoran
(1)
restoranski
(1)
riba
(3)
riblji
(1)
riža
(2)
rižom
(1)
rižoto
(1)
roge
(2)
rolada
(1)
rolat
(3)
ruza
(1)
ruze
(1)
sabina
(1)
sać
(1)
salama
(1)
salata
(8)
salate
(1)
sarajevska
(2)
sarma
(1)
sastojci
(1)
savrsene
(1)
sedvic
(1)
sendvič
(1)
serma
(1)
sipurak
(1)
sir
(3)
sirom
(2)
slane
(1)
slani
(1)
sljiva
(1)
sočne
(1)
sočno
(1)
sogan
(1)
sok
(4)
soparnik
(1)
sos
(4)
sosu
(3)
starinski
(1)
suho
(1)
suho meso
(1)
supa
(2)
susam
(2)
svježa
(1)
šampinjoni
(1)
šarena
(2)
šareni
(1)
šećer
(1)
šiš-ćevap
(1)
šnicla
(1)
šnicle
(1)
šnita
(1)
šnite
(1)
španska
(1)
štrudla
(2)
šuškava
(1)
tacosi
(1)
talijanska
(1)
tavce
(1)
teleći
(1)
tijela
(1)
tijesto
(3)
tikva
(1)
tikvenjak
(1)
tikvice
(3)
tjestenina
(3)
tople
(1)
torta
(9)
trikovi
(1)
tufahije
(1)
tuniski
(1)
tunjevina
(1)
tunjevinom
(1)
ukusno
(1)
ulje
(2)
umak
(1)
upotreba
(1)
uštipci
(3)
uzljevak
(3)
vanilin
(1)
varivo
(2)
vegeta
(1)
voćni
(1)
vrhnje
(1)
zacini
(1)
začin
(1)
začini
(1)
zalogajčići
(2)
zapečena
(1)
zapečeni
(1)
zdrava
(1)
zdrave
(1)
zdravo
(1)
zelena
(2)
zeleni
(3)
zeljanica
(1)
zelje
(1)
zima
(1)
zimnica
(6)
zimska
(1)
zova
(1)
žitarice
(1)