By Sabina
Posted at 1/09/2014 08:52:00 AM
sabina
Pola kg gljiva malo krupnijih:
suho meso;
sir trapist(gauda,edamer-po vašoj želji)
čačkalice
Gljivama otkinuti peteljke i staviti krišku suhog mesa i krišku sira trapista i nabosti čačkalicom po sredini da drži.I tako sve jednu po jednu redati u tepsiju.Peći 10-tak minuta dok se sir ne počne topiti.Poslužiti kao mezu ili predjelo.

By Sabina
Posted at 1/09/2014 08:48:00 AM
puzici
- 700g brašna
- 1 jaje
- 1 bjelance
- 2 dcl jogurta
- 7 žlica ulja
- Digo kvasac
- sol
- žličica šećera
- žumance za premaz
Umjesiti tijesto, kada nadođe oblikovati oklagijom u pravougaonik i premazati uljem, rolati i rezati na kolutiće. Premazati žumancetom i peći.

By Sabina
Posted at 10/13/2013 09:10:00 AM
rafaelo
Potrebno je :
6 kasika gustina, 1/2 l mlijeka, margarin, 300g kokosa i 250 g secera u prahu
Gustin kuhamo sa mlijekom i mjesamo dok ne dobijemo gustu smjesu, kad se krema ohladi dodamo joj margarin , secer i 250g kokosa sve umjesamo i pustimo da se stegne u frizideru , kad se stegne formiramo kuglice i valjamo ih u kokos..
Maida Djelilovic- Sarajevo
By Sabina
Posted at 8/27/2013 11:51:00 PM
povrcem
Poredala ploske krompira,luk,mrkvu,paprike,i mali paradajz-chery i po vrhu pilece filete.Filete sam drzala u marinadi od masl.ulja,vegete i soli.Ovo ostalo takodje povegetiti,posoliti.Kad sve poredate u tepsiju zaliti casom vode i peci na 200 stepeni oko 30-40 minuta dok ne porumeni. Ukusno je pravo.Ja poslužim sa mileramom ili pavlakom.

By Sabina
Posted at 8/04/2013 06:15:00 PM
kolac
Petit beure keks
2 pudinga od vanilije
malo griza
malo kokosa
litar mlijeka
Keks umakati u mlijeko i redati po tepsiji.Dok se puding kuha dodati kašiku veliku supenu griza,isto tako i kokosa i malo margarina i stavit 3-4 kašike šećera.pola fila po keksu,i opet redati keks pa fil i završite tako sakeksom i na kraju šlag.BRz,jednostavan i ukusan kolač.
By Sabina
Posted at 7/29/2013 12:36:00 PM
maline
Maline isjeći na željene komadiće,a i ne morate,staviti u šerpu,sastaviti 2 kašike šećera i Džem-fix (1250 gr malina na 1 džem-fix) i posuti po malinama.Staviti na jaku vatru do ključanja.Kada je proključalo posuti i ostali šećer i kuhati još par minuta (500 gr šećera na 1250 gr malina).Staviti vreo džem u vrele tegle,zamotati u deku i nek se postepeno hladi :))) PRIJATNO
By Sabina
Posted at 7/29/2013 12:32:00 PM
sok
Nabrati ruže roze boje (šerbetnjača),nabrati icrvenih radi boje i mirisa...staviti u tegle po jedno dvije šake ruža i po jedan u limuntos u jednu teglu,staviti na sunce dva tri dana da stoji dok boja ne promijeni boju,i dok cvjetovi ne postanu blijedi.Kadi sicijedite u flaše staviti u frižider i šećerite po želji..