srijeda, 8. veljače 2012.

Bezze torta

By Sabina   Posted at  2/08/2012 12:01:00 PM   torta No comments

Kora:
-6 bjelanjaka,350 gr.šećera


Fil:
-6 žumanjaka,5 dcl vrhnja za šlag od jagode,200 gr čokolade za kuhanje,100 gr.maslaca

Priprema:
1.Bjelanjke umutiti,dodati šećer,pa će sve skupa postati gusta ljepljiva smjesa.
2.Od smjese ispeći 3 kore na 100 stepeni-više sušiti nego peći.

3.Žumanjke s malo šećera pjenasto izmiješati,dodati decilitar vrhnja za šlag,te kako i maslac.
4.Sve prokuhati na laganoj vatri,pa kad skinete dodati 200 gr.čokolade za kuhanje.
5.Kad se smjesa ohladi ostatak izmiješanog vrhnja za šlag(4 kaš.šlaga ostavit za ukrašavanje).
6.Kore premazati kremom,ukrasiti po želji,ja sam sa orasima, i servirati.

0 komentari:

Back to top ↑
Pratite nas putem mail-a

count your web 

visitors with GoStats
© 2013 Sve sto je ukusno. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.